Tunnelmallinen valaisu luonnollisesti | Rajala Pro Shop

129.00

Iiro Rautiainen -Tunnelmallinen valaisu luonnollisesti

– Onko miljöössä työskentely sinulle epämukavuusalueella?
– Tuntuuko salamavalojen käyttö isolle mörölle?
– Onko luonnonvalo sinun tyylisi ja haluaisitkin saada kuviisi viimeisiä auringon säteitä, mutta kuvauspäivänä aurinkoa ei vaan näy?
– Ihannoitko elokuvien viipyvää valoa ja vahvaa fiilistä?
– Haluatko oppia valaisemaan luonnollisen näköistä valoa, luomaan tunnelmallisia hetkiä kuviisi?

Kurssin vetäjä Iiro Rautiainen inspiroituu elokuvista ja se näkyy hänen töissään vahvasti. Tällä kurssilla pureudutaan juuri näihin valaisun keinoihin ja kuvankäsittelyssä nähdään miten korostetaan tiettyjä sävyaloja ja vaikutetaan väreihin. Luodaan kuviin voimakasta fiilistä unohtamatta teknistä puolta. Kurssilla Iiro näyttää kuinka kevyellä kalustolla saa upean näköistä jälkeä. Sinun ei tarvitse omistaa super-kallista kalustoa päästäksesi taianomaiseen tunnelmavalaisuun. Valaisun ei tarvitse olla monimutkaista, yhdelläkin salamalla teet jo paljon. Salaman käyttö antaa vapauden valita kuvausajankohdan ja toteuttaa visiosi.

Iiro menee fiilis edellä, mutta on myös kärsivällinen valon tutkija ja rohkaisee kokeilemaan.

Kurssilla opitaan askel askeleelta valon rakentaminen, valon suuntaaminen ja miksi ylipäätään salamaa käytetään. Iiro kertoo kuinka valon luonnetta kannattaa tarkkailla, mitä tarkoittaa 3D-valaisu sekä kuinka hän käyttää sitä omissa töissään. Iiro esittelee tekniset ratkaisut, joilla hän pääsee haluamaansa fiilikseen.

– Opit muuttamaan päivän valon iltahämäräksi. Iltahämärässä kuvattu kohdekin valaistaan niin, että se irtoaa mukavasti taustasta.
– Iiro esittelee erilaiset valomuokkaimet, triggeröinnin ja mitä tarkoittaa termi Feathering?
– Perinteiset ongelmatilanteet käydään läpi ja niistä selvitään. Kuinka kuvata vastavaloon tai kirkkaassa auringonpaisteessa samalla luoden pehmeitä fiiliskuvia.
– Miten toimia jos kuvassa on useampi ihminen ja miljöö on haasteellin

Tunnelmallinen valaisu – Motivoitu valo helpottaa luomaan loogisempia valaisuja miljöössä. Tavoitat luonnollisen tyylin rikkomatta tilan fiilistä. Iiro kertoo kuinka korostat kohdetta 3D valaisulla ja mitä pitää ottaa huomioon luonnollisessa valaisussa. Kaikki nämä asiat käydään läpi teoriassa ja käytännössä. Lopuksi nähdään Iiron työnkulku miten kuva syntyy kehitysvaiheesta viimeistellyksi kuvaksi.

Iiro Rautiainen omin sanoin – Moi, olen Iiro. Valokuvaaja kenellä on parran kasvatuksen ikuisuusprojekti meneillään. Tyyppi kuka rakastaa fiilistelyä, ihmettelemistä ja onnellisia ihmisiä. Kissoja myöskin. Toisinsanoen ihan tavallinen hymyilevä tapaus ilman sen kummempia lisämausteita.

Valokuvaustyylini on suuresti inspiroitunut elokuvallisesta maailmasta ja tunnelmallisesta meiningistä. Luovat konseptit, tarinallisuus ja valoilla maalaaminen ovatkin lähellä sydäntä.

Mitä Koulutus sisältää:

Teoria kuvien takana

Iiro kertoo mistä hän inspiroituu ja mihin hän kiinnittää kuvatessaan huomiota. Hän esittelee oma tyylinsä ja selittää hyväksi kokemansa tekniset ratkaisut. Teoriaosuudessa käydään läpi havainnollisilla esimerkeillä kuvien valaisua ja ongelmatilanteita.

3 x Kuvausdemot

Ensimmäisessä osassa luodaan ihana lämminhehkuinen tunnelmakuva. Tässä demossa opitaan featheröinti ja looginen valaisu käytännössä.

Toisessa osassa rakennetaan varjoisesta huoneesta fiiliskuva illan viimeisistä auringonsäteistä. Iiro käyttää tässä kohdennettua värjättyä motivoitua valoa.

Kolmannessa demossa tehdään ilta-auringon tuntuinen kuva puolipilvisessä säässä ulkona. Opitaan tekemään oikeita valintoja miljöön ehdoilla.

Jälkikäsittely ja viimeistely

Iiro näyttää kuinka hän jälkikäsittelee kuvat, ihon käsittelystä värien ja sävyalojen tarkkaa hallintaan.

Raw tiedostot ja actionit

Kurssin mukana saat raakakuvat mukana sekä Iiron oman PS action paketin, joka nopeuttaa työnkulkua.

Kuvausdemot ja jälkikäsittely

Kolmen ainutlaatuisen kuvausdemon aikana Iiro luo tyylilleen ominaiset valaisut sisä- ja ulkomiljöössä. Pystyt toteuttamaan nämä valot hyvinkin kevyellä kalustolla myös itse, ja Iiro kertoo kaikki olennaiset asiat miten hän luo omat valomaailmansa.

Kuvausten jälkeen siirrytään takaisin studioon, jossa Iiro näyttää oman kuvankäsittelyprosessinsa alusta loppuun. Koulutuksen mukana saat itsellesi kuvien raakatiedostot ja Photoshop actionit.